Publikace „Jak šetřit jídlem v domácnostech“ vychází z výzkumu projektu Prague Food Waste, který v letech 2023–2025 mapoval míru a strukturu potravinového odpadu v pražských domácnostech. Na základě kvantitativních a kvalitativních dat (dotazníky, hloubkové rozhovory, rozbory SKO) příručka identifikuje hlavní příčiny plýtvání potravinami a klíčové faktory ovlivňující spotřebitelské chování. Důraz je kladen na rozdíly podle typu zástavby, příjmové skupiny a sezónnosti. Manuál nabízí konkrétní doporučení pro domácnosti, veřejnou správu i retail, jak efektivně omezit potravinový odpad. Obsahuje návrh komunikační kampaně, edukační nástroje a vizuální pomůcky určené k přímému použití. Je určen pro všechny aktéry, kteří usilují o změnu spotřebitelských návyků směrem k udržitelnějšímu nakládání s potravinami.
ISBN: | 978-80-7701-038-2 |
EAN: | 9788077010382 |
Datum vydání |
30. 05. 2025 |
Pořadí vydání |
1. |
Jazyk |
český |
Typ souboru |
PDF |
Vazba |
E-kniha |
Autor: |
Lucie Veselá |
Autor: |
Irena Baláková |
Autor: |
Andrea Králiková |
Autor: |
Lea Kubíčková |
Autor: |
Anna Strejcová |
Autor: |
Denisa Rybářová |
Autor: |
Kateřina Rohanová |
Autor: |
Jiří Remr |
Autor: |
Michaela Číhalíková Straková |
Autor: |
David Hrabina |
Nakladatelství |
Mendelova univerzita v Brně |
Tématická skupina |
999 - nezařazeno |
| Neprodejná publikace. Publikaci je možné poptávat zde: https://doi.org/10.11118/978-80-7701-038-2 |