Spojení: +420 272 660 644
Registrace Přihlásit se


Zapomenuté heslo

Jak šetřit jídlem v domácnostechDoporučení pro spotřebitele a veřejnou správu

Publikace „Jak šetřit jídlem v domácnostech“ vychází z výzkumu projektu Prague Food Waste, který v letech 2023–2025 mapoval míru a strukturu potravinového odpadu v pražských domácnostech. Na základě kvantitativních a kvalitativních dat (dotazníky, hloubkové rozhovory, rozbory SKO) příručka identifikuje hlavní příčiny plýtvání potravinami a klíčové faktory ovlivňující spotřebitelské chování. Důraz je kladen na rozdíly podle typu zástavby, příjmové skupiny a sezónnosti. Manuál nabízí konkrétní doporučení pro domácnosti, veřejnou správu i retail, jak efektivně omezit potravinový odpad. Obsahuje návrh komunikační kampaně, edukační nástroje a vizuální pomůcky určené k přímému použití. Je určen pro všechny aktéry, kteří usilují o změnu spotřebitelských návyků směrem k udržitelnějšímu nakládání s potravinami.
ISBN:978-80-7701-038-2
EAN:9788077010382
Datum vydání 30. 05. 2025
Pořadí vydání 1.
Jazyk český
Typ souboru PDF
Vazba E-kniha
Autor: Lucie Veselá
Autor: Irena Baláková
Autor: Andrea Králiková
Autor: Lea Kubíčková
Autor: Anna Strejcová
Autor: Denisa Rybářová
Autor: Kateřina Rohanová
Autor: Jiří Remr
Autor: Michaela Číhalíková Straková
Autor: David Hrabina
Nakladatelství Mendelova univerzita v Brně
Tématická skupina 999 - nezařazeno
Neprodejná publikace. Publikaci je možné poptávat zde: https://doi.org/10.11118/978-80-7701-038-2
Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace