Spojení: +420 272 660 644
Registrace Přihlásit se


Zapomenuté heslo

Jak šetřit jídlem v nemocnicíchDoporučení pro vedení nemocnic, personál kuchyně, zřizovatele nemocnic a veřejnou správu

Dokument “Jak šetřit jídlem v nemocnicích” slouží jako praktický návod pro nemocnice a další zdravotnická zařízení, jak systematicky přistupovat ke snižování potravinového odpadu v provozech hromadného stravování. Vychází z reálného měření potravinového odpadu ve dvou nemocnicích a poskytuje konkrétní data o rozsahu plýtvání v jednotlivých fázích stravovacího provozu. Zaměřuje se na doporučení předcházení potravinového odpadu - od plánování a evidence přes organizaci výdeje a porcí, až po možnosti dalšího využití nevyužitého jídla. Manuál přináší kromě doporučení, také inspirativní příklady z praxe a srozumitelný výklad legislativních a hygienických požadavků. Je určen vedoucím pracovníkům kuchyní, managementu nemocnic i jejich zřizovatelům, kteří chtějí provozovat udržitelnější stravování a minimalizovat ztráty jídla.
ISBN:978-80-7701-035-1
EAN:9788077010351
Datum vydání 30. 05. 2025
Pořadí vydání 1.
Jazyk český
Typ souboru PDF
Vazba E-kniha
Autor: Anna Strejcová
Autor: Denisa Rybářová
Autor: Kateřina Rohanová
Autor: Jiří Remr
Autor: Lucie Veselá
Autor: David Hrabina
Autor: Irena Baláková
Autor: Lea Kubíčková
Autor: Michaela Číhalíková Straková
Nakladatelství Mendelova univerzita v Brně
Tématická skupina 999 - nezařazeno
Neprodejná publikace. Publikaci je možné poptávat zde: https://doi.org/10.11118/978-80-7701-035-1
Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace