Dokument “Jak šetřit jídlem v nemocnicích” slouží jako praktický návod pro nemocnice a další zdravotnická zařízení, jak systematicky přistupovat ke snižování potravinového odpadu v provozech hromadného stravování. Vychází z reálného měření potravinového odpadu ve dvou nemocnicích a poskytuje konkrétní data o rozsahu plýtvání v jednotlivých fázích stravovacího provozu. Zaměřuje se na doporučení předcházení potravinového odpadu - od plánování a evidence přes organizaci výdeje a porcí, až po možnosti dalšího využití nevyužitého jídla. Manuál přináší kromě doporučení, také inspirativní příklady z praxe a srozumitelný výklad legislativních a hygienických požadavků. Je určen vedoucím pracovníkům kuchyní, managementu nemocnic i jejich zřizovatelům, kteří chtějí provozovat udržitelnější stravování a minimalizovat ztráty jídla.
| ISBN: | 978-80-7701-035-1 |
| EAN: | 9788077010351 |
| Datum vydání |
30. 05. 2025 |
| Pořadí vydání |
1. |
| Jazyk |
český |
| Typ souboru |
PDF |
| Vazba |
E-kniha |
| Autor: |
Anna Strejcová |
| Autor: |
Denisa Rybářová |
| Autor: |
Kateřina Rohanová |
| Autor: |
Jiří Remr |
| Autor: |
Lucie Veselá |
| Autor: |
David Hrabina |
| Autor: |
Irena Baláková |
| Autor: |
Lea Kubíčková |
| Autor: |
Michaela Číhalíková Straková |
| Nakladatelství |
Mendelova univerzita v Brně |
| Tématická skupina |
999 - nezařazeno |
| Neprodejná publikace. Publikaci je možné poptávat zde: https://doi.org/10.11118/978-80-7701-035-1 |