Dokument “Jak šetřit jídlem v nemocnicích” slouží jako praktický návod pro nemocnice a další zdravotnická zařízení, jak systematicky přistupovat ke snižování potravinového odpadu v provozech hromadného stravování. Vychází z reálného měření potravinového odpadu ve dvou nemocnicích a poskytuje konkrétní data o rozsahu plýtvání v jednotlivých fázích stravovacího provozu. Zaměřuje se na doporučení předcházení potravinového odpadu - od plánování a evidence přes organizaci výdeje a porcí, až po možnosti dalšího využití nevyužitého jídla. Manuál přináší kromě doporučení, také inspirativní příklady z praxe a srozumitelný výklad legislativních a hygienických požadavků. Je určen vedoucím pracovníkům kuchyní, managementu nemocnic i jejich zřizovatelům, kteří chtějí provozovat udržitelnější stravování a minimalizovat ztráty jídla.
ISBN: | 978-80-7701-035-1 |
EAN: | 9788077010351 |
Datum vydání |
30. 05. 2025 |
Pořadí vydání |
1. |
Jazyk |
český |
Typ souboru |
PDF |
Vazba |
E-kniha |
Autor: |
Anna Strejcová |
Autor: |
Denisa Rybářová |
Autor: |
Kateřina Rohanová |
Autor: |
Jiří Remr |
Autor: |
Lucie Veselá |
Autor: |
David Hrabina |
Autor: |
Irena Baláková |
Autor: |
Lea Kubíčková |
Autor: |
Michaela Číhalíková Straková |
Nakladatelství |
Mendelova univerzita v Brně |
Tématická skupina |
999 - nezařazeno |
| Neprodejná publikace. Publikaci je možné poptávat zde: https://doi.org/10.11118/978-80-7701-035-1 |