Dokument „Jak šetřit jídlem ve školních jídelnách“ shrnuje výsledky výzkumu plýtvání potravinami v rámci projektu Prague Food Waste (2023–2025), který se zaměřil na měření potravinového odpadu ve čtyřech školních jídelnách v Praze. Výzkum kombinoval vážení kuchyňského odpadu, dotazníky mezi žáky, rozhovory se zaměstnanci jídelen a workshopy se zainteresovanými stranami. Cílem bylo získat konkrétní data a na jejich základě formulovat praktická doporučení pro omezení plýtvání jídlem ve školních jídelnách. Publikace je určena zejména vedení škol, pracovníkům kuchyní, rodičům i zástupcům veřejné správy a přináší návrhy řešení pro efektivnější provoz, včetně komunikace s dětmi a úprav systému objednávek obědů.
ISBN: | 978-80-7701-037-5 |
EAN: | 9788077010375 |
Datum vydání |
30. 05. 2025 |
Pořadí vydání |
1. |
Jazyk |
český |
Typ souboru |
PDF |
Vazba |
E-kniha |
Autor: |
Anna Strejcová |
Autor: |
Denisa Rybářová |
Autor: |
Kateřina Rohanová |
Autor: |
Jiří Remr |
Autor: |
Lucie Veselá |
Autor: |
David Hrabina |
Autor: |
Irena Baláková |
Autor: |
Lea Kubíčková |
Autor: |
Michaela Číhalíková Straková |
Nakladatelství |
Mendelova univerzita v Brně |
Tématická skupina |
999 - nezařazeno |
| Neprodejná publikace. Publikaci je možné poptávat zde: https://doi.org/10.11118/978-80-7701-037-5 |