
Čtvrté vydání profilové exkluzivní publikace o českém pivu. Aktualizováno, doplněno a upraveno. Historie a současnost českého národního moku.
Z obsahu:
Základní charakteristika a principy výroby piva / Zrození piva a jeho příchod na naše území / Pivovarská řemesla, jejich výsady a práva / Pivo, právo a daně / Význam domácích surovin v kvalitě českých piv / České pivovarství do poloviny 19. století / Plzeňský Prazdroj jako světový prototyp světlého ležáku / Zakládání strojních pivovarů od poloviny 19. století / České pivovarství po II. světové válce / Ochranné známky a mezinárodní uznání českého piva a chmele / Posuzování piva, charakteristika piva českého typu, čepování piva / Pivo a zdraví / Historie pivovarské výuky, vědy, výzkumu a pivovarských svazů / Pivovarské muzeum v Plzni a Chmelařské muzeum v Žatci / Pivo, lidová tvořivost a umění / Tradice českých hospod / Přílohy a přehledy.
Z obsahu:
Základní charakteristika a principy výroby piva / Zrození piva a jeho příchod na naše území / Pivovarská řemesla, jejich výsady a práva / Pivo, právo a daně / Význam domácích surovin v kvalitě českých piv / České pivovarství do poloviny 19. století / Plzeňský Prazdroj jako světový prototyp světlého ležáku / Zakládání strojních pivovarů od poloviny 19. století / České pivovarství po II. světové válce / Ochranné známky a mezinárodní uznání českého piva a chmele / Posuzování piva, charakteristika piva českého typu, čepování piva / Pivo a zdraví / Historie pivovarské výuky, vědy, výzkumu a pivovarských svazů / Pivovarské muzeum v Plzni a Chmelařské muzeum v Žatci / Pivo, lidová tvořivost a umění / Tradice českých hospod / Přílohy a přehledy.
ISBN: | 978-80-87109-80-9 |
---|---|
EAN: | 9788087109809 |
Počet stran | 296 stran |
Datum vydání | 30. 9. 2025 |
Pořadí vydání | neurčeno |
Vazba | kniha, vázaná vazba |
Jazyk | český |
Autor: | Petr Basař |
Autor: | Gabriela Basařová |
Autor: | Ivo Hlaváček |
Autor: | Jan Hlaváček |
Nakladatelství | JUDr. Karel Havlíček, Havlíček Brain Team |
Tématická skupina | 999 - nezařazeno |