Svaz českých knihkupců a nakladatelů
Autor na základě studia Leonardových zápisníků a znalosti jeho filozofie přístupu ke stravování a k životu láká čtenáře poznat taje a stravovací zvyklosti renesanční Itálie. Během líčení dějin gastronomie uvádí recepty zachované slovy starých mistrů, neboť právě v nich je nejlépe uložen základní materiál dějin kuchařského umění. Dovíme se zajímavosti vynalézavých kuchmistrů, mnohé o renesančním kuchyňském náčiní, kde a kdy se jaká plodina objevila, jak vypadala hostina šlechticů a jak se stravovali poddaní. Leonardovy kresby pak dokonale dokreslí atmosféru dávných chuťových prožitků.
| ISBN: | 978-80-249-0960-8 |
|---|---|
| EAN: | 9788024909608 |
| Doporučená cena: | 299 Kč |
| Počet stran | 240 stran |
| Rozměr | 145x227 mm |
| Pořadí vydání | 1. |
| Datum vydání | 21. 12. 2007 |
| Jazyk | český |
| Vazba | pevné desky, papírový potah, přebal |
| Překladatel: | Dobrovská, Wanda |
| Nakladatelství | EUROMEDIA GROUP, a.s. |
| Tématická skupina | 9 - Umění |