Svaz českých knihkupců a nakladatelů
Přístupy ke stravování mohou být rozdílné. Většina obyvatel si však snaží přizpůsobovat svou stravu tak, aby měla příznivý vliv na jejich zdraví, měla vysokou nutriční hodnotu a odpovídající senzorické vlastnosti. Znalosti z této oblasti jsou obsahem vědního oboru s názvem gastronomie, který kromě výše zmíněných faktů zahrnuje také přípravu a podávání pokrmů a nápojů pro širokou veřejnost. Informace obsažené v kuchařských knihách a předávané z generace na generaci nemusí být však vždy přesné. Tyto učební texty obsahují aktuální poznatky o přípravě pokrmů zejména z chemicko-technologického hlediska. Jsou zde obsaženy informace o předběžné úpravě potravin, klasických a nových technologických postupech při přípravě pokrmů, průmyslové výrobě pokrmů, změnách, které probíhají při předběžné a tepelné úpravě pokrmů, skladování pokrmů atd., a to vţdy ve vztahu ke zdravotní stránce.
| ISBN: | 978-80-7454-417-0 |
|---|---|
| EAN: | 9788074544170 |
| Doporučená cena: | 199 Kč |
| Počet stran | 100 stran |
| Pořadí vydání | 1. |
| Datum vydání | 22. 10. 2014 |
| Jazyk | český |
| Vazba | měkké desky, brožura sešitá drátěnou sponkou |
| Nakladatelství | Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
| Tématická skupina | 999 - nezařazeno |