Koji alias Aspergillus oryzae či česky kropidlák rýžový není jen tak ledajaká plíseň. Nejenom že patří do skupiny těch ušlechtilých, její vůně i chuťové vlastnosti z ní dělají nekorunovanou královnu této kategorie. V Japonsku koji dokonce prohlásili za svou národní plíseň. Je to pochopitelné. Nebýt koji, nebylo by ani miso, ani saké.
Šéfkuchaři Jeremy Umansky a Rich Shih v Kouzlu fermentace s plísní koji nabízejí ucelený pohled na tradiční způsoby využití koji i přehled moderních receptů z celého světa. Naučí vás, jak pomocí této ušlechtilé plísně urychlit zrání uzenin, sýrů a dalších fermentovaných potravin. Koji posune vaše pokusy s kvašením na úplně jinou úroveň a otevře vám novou dimenzi fascinujících chutí a vůní.
V Kouzlu fermentace s plísní koji najdete:
• Předmluvu autora bestsellerů o kvašení Sandora Katze (Umění fermentace).
• Nejmodernější techniky pěstování koji a metody, díky kterým si s jeho pomocí upravíte nespočet různých potravin.
• Informace o vybavení a přípravě kuchyně pro práci s koji.
• Více než 35 receptů na omáčky, pasty, kvašené dobroty a alkohol, mezi nimiž vynikají například koji popcorn, pečená miso dýně, korejské makgeolli či žitný chléb s amazake.
			
						| ISBN: | 978-80-271-1342-2 | 
|---|
						| EAN: | 9788027113422 | 
|---|
					| Doporučená cena: | 599 Kč | 
|---|
				
					| Počet stran | 352 stran | 
				
					| Datum vydání | 2023 | 
				
					| Pořadí vydání | neurčeno | 
				
					| Vazba | kniha, brožovaná vazba | 
				
					| Jazyk | český | 
					
							| Autor: | Rich Shih | 
					
							| Autor: | Jeremy Umansky | 
					
							| Překladatel: | Tomáš Roztočil | 
					
							| Překladatel: | Petra Zrůstková | 
				
					| Nakladatelství | Alferia | 
				
				
					| Tématická skupina | 2 - Společenské vědy; osvěta |