Dvoudílná kolektivní monografie Krajiny prostřených i prázdných stolů se v široké metodologické škále věnuje proměnám evropské gastronomie od středověku po naši současnost. Její první část přiblížila různá pojetí jídla a stravování, vyplývající z dobového kontextu, zeměpisné polohy i vývojového stupně konkrétních sociálních skupin či profesních vrstev. Druhý svazek tvoří šestnáct rovněž chronologicky řazených kapitol, jež soustředí v širším středoevropském kontextu pozornost zejména na literární a umělecké reflexe nastíněných témat.
| ISBN: | 978-80-7560-087-5 |
| EAN: | 9788075600875 |
| Počet stran |
332 stran |
| Datum vydání |
30. 11. 2017 |
| Pořadí vydání |
neurčeno |
| Vazba |
kniha, brožovaná vazba |
| Jazyk |
český |
| Autor: |
Blanka Jedličková |
| Autor: |
Miroslav Kouba |
| Autor: |
Milena Lenderová |
| Autor: |
Ivo Říha |
| Nakladatelství |
Univerzita Pardubice |