Tato monografie zkoumá rozdíly v kvalitě živočišné stravy, které souvisejí se sociální strukturou osídlení, stejně jako s ekonomickou orientací společnosti na Pohansku a v jeho okolí. Osteologické soubory, často označované jako „kuchyňský odpad“, přinášejí nejen důležité informace o spotřebě živočišné potravy, ale odrážejí také povahu chovu hospodářských zvířat. Osteologická studijní oblast Pohansko sestává celkem ze sedmi lokalit, z nichž tři se nacházejí mimo hradiště. Časové spektrum jejich datování sahá od období raného středověku (RS1) do konce velkomoravského období (RS4).
			
						| ISBN: | 978-80-280-0342-5 | 
						| EAN: | 9788028003425 | 
					| Doporučená cena: | 400 Kč | 
				
					| Počet stran | 
					214 stran | 
				
				
					| Rozměr | 
					210×297 mm | 
				
				
					| Datum vydání | 
					2023 | 
				
				
					| Pořadí vydání | 
					1. | 
				
				
					| Vazba | 
					kniha, brožovaná vazba | 
				
				
					| Jazyk | 
					český | 
				
					
							| Autor: | 
						Gabriela Dreslerová | 
					
				
					| Nakladatelství | 
					Masarykova univerzita | 
				
				
				
					| Tématická skupina | 
					2 - Společenské vědy; osvěta |