Předložená teze pojednává o vybraných strategiích zhodnocení potravinářských odpadů. Hlavní pozornost je věnovaná využití potravinářských odpadů, jako jsou použité potravinářské oleje nebo kávová sedlina, jakožto surovin k produkci polyhydroxyalkanoátů a dalších hodnotných mikrobiálních metabolitů. Téma je pojednáno v kontextu zařazení jednotlivých procesů do konceptu biorafinerie, který umožňuje maximální zhodnocení a kompletní využití dané druhotné suroviny. V neposlední řadě je v práci diskutováno využití extremofilních mikroorganismů k valorizaci potravinářských odpadů především z pohledu výroby polyhydroxyalkanoátů.
| ISBN: | 978-80-7678-012-5 |
| EAN: | 9788076780125 |
| Datum vydání |
11. 08. 2021 |
| Pořadí vydání |
První |
| Jazyk |
český |
| Vazba |
měkké desky, lepená brožura oříznutá po třech stranách |
| Autor: |
Stanislav Obruča |
| Nakladatelství |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
| Tématická skupina |
999 - nezařazeno |
| Neprodejná publikace. Publikaci je možné poptávat zde: Určeno pro potřeby UTB ve Zlíně |