Svaz českých knihkupců a nakladatelů
V posledních letech přibývá lidí, kteří se potýkají s celiakií či jinými onemocněními, za jejichž vznikem stojí lepek a často také kasein (mléčná bílkovina).
K vyléčení nemoci nestačí pouhé vysazení lepku
Autoři v této informacemi a recepty nabité knize objasňují příčiny nesnášenlivosti lepku a její důsledky a detailně popisují zásady zdravé, zejména bezlepkové stravy. K vyléčení nemoci totiž nestačí pouhé vysazení lepku, neboť hlavní příčina mnoha onemocnění spočívá v poškození střeva. Je proto třeba konzumovat takovou stravu, která nezatěžuje střevo ani další orgány, jako jsou játra či slinivka břišní, a zároveň pomáhá obnovovat střevní sliznici.
Mnoho ověřených receptů na přípravu jídel z bezlepkových obilovin
V knize najdete mnoho ověřených receptů na přípravu jídel z bezlepkových obilovin, od snídaní, přes polévky a hlavní jídla až po dezerty, díky nimž bude vaše strava nejen chutná a pestrá, ale současně bude mít léčebný a preventivní účinek na vaše střeva a celý zažívací systém.
| ISBN: | 978-80-7554-337-0 |
|---|---|
| EAN: | 9788075543370 |
| Doporučená cena: | 399 Kč |
| Počet stran | 336 stran |
| Datum vydání | 06. 12. 2021 |
| Pořadí vydání | 1. |
| Vazba | kniha, vázaná vazba |
| Jazyk | český |
| Autor: | MUDr. Vladimíra Strnadelová |
| Autor: | Jan Zerzán |
| Nakladatelství | ANAG, spol. s r. o. |
| Tématická skupina | 8 - Zdravotnictví |