Vycházejíce z definice terroir jako souhrnu přírodních faktorů a kulturních vlivů, které propůjčují vínu jeho charakter, jsme se soustředili na lidskou dimenzi tohoto pojmu. Byl definován společensko-hospodářský kontext, v němž byla produkována moravská vína v období od třicetileté války do znárodnění, kdy se utvářely kořeny zdejšího současného vinohradnictví a vinařství a kdy byly položeny základy tradice moravského vinařství.
| ISBN: | 978-80-7509-764-4 |
| EAN: | 9788075097644 |
| Počet stran |
260 stran |
| Rozměr |
176x250 mm |
| Datum vydání |
31. 12. 2020 |
| Pořadí vydání |
1. |
| Jazyk |
český |
| Vazba |
měkké desky, lepená brožura oříznutá po třech stranách |
| Autor: |
Martin Markel |
| Nakladatelství |
Mendelova univerzita v Brně |
| Tématická skupina |
4 - Zemědělství |
| Neprodejná publikace. |