Spojení: +420 272 660 644
Registrace Přihlásit se


Zapomenuté heslo

Využití termodynamických senzorů a elektronického nosu v oblasti monitorování a řízení procesů v potravinářství

Předložená habilitační práce je souborem prací autora, které v době jejich vydání přinesly nové nebo rozšiřující vědecké poznatky o oblasti vlastností a použití elektronického nosu a termodynamických senzorů a jejich využití v potravinářství. V oblasti termodynamických senzorů na principu bilanční rovnováhy (TDS) byla představena základní koncepce senzorů a hlavní vlastnosti, výhody a nevýhody těchto senzorů. V této části byl zpracován souhrn možností a využití těchto senzorů v potravinářských procesech a jejich automatizaci. Jedním ze stěžejních úkolů bylo řešení výrazné závislosti výstupního signálu senzoru na jeho konstrukčním uspořádání zařízení. Z tohoto důvodu bylo provedeno několik experimentů se sledováním vlivu umístění čidel termodynamické soustavy u jednoduché reakční nádoby na výstupní odezvu senzoru.
ISBN:978-80-7678-287-7
EAN:9788076782877
Počet stran 56 stran
Datum vydání 18. 10. 2024
Pořadí vydání První
Jazyk český
Vazba měkké desky, lepená brožura oříznutá po třech stranách
Autor: Martin Adámek
Nakladatelství Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Tématická skupina 999 - nezařazeno
Neprodejná publikace. Publikaci je možné poptávat zde: Určeno pro potřeby UTB
Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace