Podle čeho poznáme kvalitní maso? Jak ho správně uchovávat? Jaký vliv má na chuť zvěřiny původ a potrava zvěře a také způsob ošetření úlovku? V rozsáhlé lexikonové části této publikace najdete všechny základní informace o jatečném dobytku, drůbeži a zvěřině: od vepřového a hovězího masa přes domácí drůbež a pernatou zvěřinu až po maso kančí či jelení. Rady pro kuchaře obsahují praktické postupy při úpravě masa, jeho vykosťování, porcování, marinování, solení, uzení a rovněž možné způsoby tepelné úpravy. Postup při zvlášť náročných úkonech je zde názorně vysvětlen krok za krokem. Tato bohatě ilustrovaná encyklopedie obsahuje mnoho odborných informací a poutavých reportáží a je založena na nejnovějších poznatcích vědy i gastronomie.
ISBN: | 978-80-256-0420-5 |
---|---|
EAN: | 9788025604205 |
Doporučená cena: | 999 Kč |
Počet stran | 320 stran |
Rozměr | 230x300 mm |
Pořadí vydání | 1. |
Datum vydání | 13. 4. 2010 |
Vazba | kniha, vázaná vazba |
Jazyk | český |
Nakladatelství | V. Svojtka & Co. |
Tématická skupina | 9 - Umění |