Pískavice řecké seno se využívá jako léčivá rostlina a koření, ale má potenciál pro produkci vysoce kvalitní píce. Výslednou kvalitu píce může ovlivnit odrůda a technologický postup při silážování. Předložená práce se zabývá hodnocením produkce a kvality píce. V současné době je stále sílící požadavek na kvalitní bílkovinná krmiva, která budou produkována v GMO free režimu. Dále je patrná klimatická změna, která je stále silněji vnímána producenty krmiv a potravin. Pískavice řecké seno je bohatá na hrubý protein, zároveň dává potenciál pro dobrý výnos v teplejších podmínkách. Z těchto dvou důvodu se stává zajímavou alternativou pro zemědělce v podmínkách nejen střední Evropy.
ISBN: | 978-80-7509-553-4 |
EAN: | 9788075095534 |
Počet stran |
24 stran |
Rozměr |
145*210 mm |
Datum vydání |
29. 12. 2017 |
Pořadí vydání |
1. |
Jazyk |
český |
Vazba |
měkké desky, brožura sešitá drátěnou sponkou |
Autor: |
Jiří Skládanka |
Autor: |
Daniela Knotová |
Autor: |
Jan Pelikán |
Autor: |
Pavel Horký |
Autor: |
Iva Čáslavová |
Autor: |
František Mikyska |
Autor: |
Vojtěch Adam |
Nakladatelství |
Mendelova univerzita v Brně |
Tématická skupina |
4 - Zemědělství |
| Neprodejná publikace. |