Svaz českých knihkupců a nakladatelů
Budoucnost prochází žaludkem. Snad žádnou tělesnou potřebu nepociťujeme tak naléhavě jako hlad a žízeň. Starost o plný žaludek proto stojí v základu každého života i celé lidské civilizace: od toho, co jíme, jak jídlo vyrábíme, přepravujeme, uchováváme a pořizujeme, se odvíjí naše zdraví, národní hospodářství i stav planety. Současná produkce jídla i podoba stravování však v globálním měřítku nesvědčí nikomu. Statistiky mluví o rostoucí míře civilizačních chorob, státy přestávají být soběstačné a v budoucnu mají přibýt ještě další miliardy hladových krků, které má planeta uživit. Jídlo je tak nenápadným středobodem mnoha globálních problémů a mělo by k sobě vázat politickou, společenskou i filozofickou pozornost. Carolyn Steelová proto zpovídá farmáře, polemizuje s filozofy, navštěvuje architekty nebo čte literární klasiky a ve své odvážné knize Sitopie dopřává jídlu důležitost, jaká mu náleží. Nejen dnes, ale hlavně v budoucnu.
| ISBN: | 978-80-275-1056-6 |
|---|---|
| EAN: | 9788027510566 |
| Doporučená cena: | 499 Kč |
| Počet stran | 471 stran |
| Datum vydání | 18. 5. 2022 |
| Pořadí vydání | 1. |
| Rozměr | 135×210 mm |
| Vazba | kniha, brožovaná vazba |
| Jazyk | český |
| Autor: | Carolyn Steelová |
| Překladatel: | Viktorie Hanišová |
| Nakladatelství | Host-vydavatelství s.r.o. |
| Tématická skupina | 2 - Společenské vědy; osvěta |