Spojení: +420 272 660 644
Registrace Přihlásit se


Zapomenuté heslo

Jedlé květy

Všeobecná část knihy je zaměřena na historii používání jedlých květů, jejich charakteristiku, včetně látkového složení a zdravotní nezávadnosti. Jsou popsány podmínky komerčního pěstování, odolnost proti chorobám a škůdcům, podmínky skladování a způsoby použití jedlých květů v gastronomii. Ve speciální je popsáno a dokumentováno fotografiemi 40 rodů rostlin. Kromě podrobné morfologické charakteristiky jsou uvedeny původní výsledky laboratorního hodnocení o obsahu kyseliny L-askorbové (AA), celkového obsahu flavonoidů (TFC), celkového obsahu fenolů (TPC), celkové antioxidační aktivity (TAC) a také obsahu dusičnanů. U vybraných druhů i obsah saponinů a kyseliny šťavelové. V závěru knihy je uveden kalendář sběru rostlin, celkový přehled o zastoupení látek v hodnocených rodech, originální postupy úprav a použití jedlých květů.
ISBN:978-80-7509-751-4
EAN:9788075097514
Počet stran 176 stran
Rozměr 180x255 mm
Datum vydání 31. 12. 2020
Pořadí vydání 1.
Jazyk český
Vazba pevné desky, papírový potah (eventuálně s laminem), bez přebalu
Autor: Jarmila Neugebauerová
Autor: Jiří Mlček
Autor: Robert Pokluda
Autor: Tereza Muchová
Nakladatelství Mendelova univerzita v Brně
Tématická skupina 4 - Zemědělství
Neprodejná publikace.
Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace